0166 – 760005

Nijverheidsweg 1a, 4695 RC Sint-Maartensdijk

Storingen en onderhoud

We doen er alles aan om storingen in ons netwerk te voorkomen. Desondanks kan het voorkomen dat er storingen zijn. Op deze pagina houden we u daarvan accuraat op de hoogte. Ook kunt u zien wanneer er onderhoud uitgevoerd wordt.

Gepland onderhoud

Datum Tijd Omschrijving

Actuele storingen

Datum Tijd Omschrijving
15-06-2023 14:40 STORING: uitval van onze hoofd glasvezelverbinding. We onderzoeken de oorzaak.
15:13 UPDATE: de glasvezelverbinding heeft fysiek een probleem. Binnen een half uur is er een monteur ter plaatse om het probleem te lokaliseren en op te lossen.
20:35 UPDATE: Er is nu een monteur ter plaatste die diverse metingen gedaan heeft. Er blijkt in het glasvezeltraject tussen Steenbergen en Roosendaal wat 20km lang is een breuk te zitten op 14,5km. Het blijkt dat dit in een glasvezel knooppunt is naast een hoogspanningsmast op 1,5m diepte. (https://goo.gl/maps/WpZH27Lec3b1tknX6)

Extra complicatie is dat het knooppunt in de buisleidingenstraat ligt (https://nl.wikipedia.org/wiki/Buisleidingenstraat) waar het zwaar verboden is voor een monteur een schop in de grond te steken zonder daar alle cursussen voor gehaald en de hele papierwinkel geregeld te hebben.

Ze onderzoeken nu de optie om onze verbinding om te zetten naar andere vrije vezels op hetzelfde traject. We zetten maximale druk om dit opgelost te krijgen. We hebben aan onze kant vanaf het begin de zwaarste SLA op deze verbinding waarin staat dat een kabelbreuk binnen 8 uur opgelost moet zijn.

We kunnen nu nog geen duidelijkheid geven in de tijd, we hopen dat ze snel aan de slag gaan met het zogenoemde ompatchen van de verbinding zodat u weer snel verbinding heeft!

22:30 De storing is verholpen! Heeft u nog geen verbinding, herstart dan even uw modem/router. Deze keer was het dus weer in onze hoofdverbinding, net zoals een aantal weken geleden maar nu met een totaal andere oorzaak. Dit is de eerste keer dat we totale uitval hebben met zo’n lange downtime.

We willen onze oprechte excuses aanbieden voor deze zeer vervelende en veel te lang durende uitval en danken u voor uw geduld!